După ploaie, un spectacol plin de fumuri

Am calculat: un om petrece la serviciu, în medie, 160 de ore într-o lună, ceea ce înseamnă 1.920 de ore într-un an, adică 76.800 de ore într-o viață de om, ceea ce însumează aproximativ 9 ani neîntrerupți de muncă.

16808437_10211807786141057_1800871457_n

Paradoxul angajaților din ziua de astăzi e că ei nu pot vorbi despre munca lor în afara serviciului, din motive de confidențialitate, iar la muncă nu pot vorbi despre problemele personale care-i macină. În plus, pe lângă interdicția de avea relații amoroase cu colegii de muncă, angajaților unei corporații li se interzice să fumeze, viciu declarat împotriva politicii companiei. Însă aceștia, indiferent de departament ori poziția pe care o ocupă, reușesc să încalce orice normă scrisă sau nescrisă, după cum aflăm din spectacolul „După ploaie”.

112

sursa foto

Ia ascultaţi, ce tot atâta scandal? Am spus că urcăm pentru că aici nu suntem în interiorul clădirii, şi dacă ne zice cineva ceva, îi amintim că interdicţia se referă la interiorul clădirii, iar aici nu suntem înăuntru, ci afară – Ana Turos în rolul secretarei brunete, pe acoperiș.

Sergi Belbel vorbește despre toate aceste tabuuri corporatiste, dar mai cu seamă despre chiștocul interzis, care trage pârghiile ierarhice și conduce la răsturnări de situații, pe fondul unei secete îndelungate care desensibilizează populația.

Andreea Mateiu, Ioana Flora și Lucian Pavel în „După Ploaie”, regia Alexandru Maftei. Foto: Bulboaca

„După Ploaie” reușește să facă artă aducând pe scenă, ori mai precis, pe acoperișul clădirii unei corporații, intrigile și conflictele subterane dintre colegii de la birou: dintre secretara incompetentă, obsedatul sexual, IT-istul cu lampa arsă, carierista toxică, șeful încornorat, asistenta bârfitoare, PR-ista indezirabilă, dezertorii ispitiți de ideea antreprenoriatului, promovații, sub-calificații ori control-freakșii, care uită uneori că se află în aceeași barcă.

111

Sursa foto

Ca nefumătoare și ca non-corporatistă, vă mărturisesc că în timpul premierei mi s-a zbârlit părul pe mine de vreo două ori și am râs cam de vreo două ori mai mult decât a râs sala, deci, dacă sunteți și fumători și corporatiști, vă sfătuiesc să mergeți, că sigur o să aveți ce discuta cu colegii în pauza de țigară.

Spectacolul „După Ploaie” se joacă în perioada februarie-martie la Teatrul Apollo 111, din strada Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25, timp de 6 săptămâni, așa că grăbiți-vă să prindeți bilet!

Atenție, spectacolul este nerecomandat persoanelor cu frică de înălțime. Sau de ascensiune imediată în carieră.

 

După ploaie

de Sergi Belbel

Traducere: Delia Prodan

Din distribuție fac parte:

Andrei Aradits

Raluca Botez

Bogdan Dumitrescu

Ioana Flora

Lucian Pavel Andreea Mateiu

Ana Turos

Dana Voicu

 

Regia: Alexandru Maftei

Scenografia: Vali Ighiheanu

Mișcare scenică: Arcadie Rusu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *