Spectacolul pe care nu l-am văzut, dar care m-a făcut să plâng

Astăzi, Iulian m-a făcut să plâng. În emisiunea de astăzi de la RADIO GUERRILLA a difuzat un fragment de-ale sale, lecturat de Bebe Cotimanis pentru spectacolul „Sunt eu, Annabel”. Vorbele mi-au scobit în suflet și mi-au smuls multe lacrimi. A fost sfâșietor.

Ajunsă în casa copilăriei, Annabel își descoperă jurnalul pe care l-a ținut până la adolescență.

90290020

„Cînd eram copil de școală, știam la perfecție tabla înmulțirii și a împărțirii, aveam memorie bună, dacă cineva mă trezea din somn, noaptea, și mă întreba cît fac șapte ori opt, îi spuneam cincizeci și șase cu ochii închiși, sau dacă mă întreba cît fac șaptezeci și doi împărțit la nouă, îi spuneam opt, îmi mergea mintea. Acum sînt bătrîn și, cînd ești bătrîn, ajungi să mai știi la perfecție doar tabla despărțirii. Acum nu îmi mai merge mintea, nici picioarele nu îmi mai merg prea bine. Acum, doar sufletul îmi merge, îmi merge atît de bine de parcă s-ar grăbi să se întoarcă acasă.
Viața e o continuă despărțire, te desparți de copilărie, de adolescență, de tinerețe, te desparți de părinți, de prieteni, de iubiți, de iubite, de locuri în care ai fost fericit sau nefericit, trecutul e un cîmp de luptă cu multe victime, iar noi ajungem la bătrînețe niște cimitire în carne și și oase, ne îngropăm în adîncul memoriei întreaga viață.
La naștere primim în dar un arc de cerc mirosind a lapte și o bucată de cer ca o prăjitură pudrată cu praf de stele, și arcul de cerc crește în timp și tot crește și, într-un final, cercul se închide și se unește cu cerul, cu bucata aceea de cer către care ne îndreptăm încă de la naștere.
Dar ce minunat e drumul! Ce minunată e această călătorie, cu bune și cu rele, această călătorie căreia noi îi spunem viață!.” – Iulian Tănase

Annabel este o fetiță ca oricare alta, dintr-o familie ca oricare alta, disfuncțională precum majoritatea, care prin imaginația sa încearcă să treacă peste certurile părinților, crescând și ajungând față în față cu tentațiile adolescenței.

„Sunt eu, Annabel” este un spectacol de păpuși în mărime naturală, realizat de Lightwave Theatre, destinat publicului adult.

Text: Iulian Tănase
Voce text: Constantin Cotimanis & Cristina-Andreea Ion

 

Varianta audio a fragmentului se regăsește aici: https://www.facebook.com/LightWave.Theatre/videos/1248541295267553/?hc_location=ufi

Avanpremiera spectacolului „Sunt eu, Annabel” va avea loc duminică, 7 mai, la ora 19:30 la Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Balcescu.

Nu mai sunt locuri, dar vă puteți înscrie pe lista de așteptare: 0740 067 505 | 0758 886 471 sau http://bit.ly/lightwave-reservations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *