Moș Nicolae există

Astă seară mi s-a întâmplat ceva bizar. Descui ușa, mă întâmpină Boris ca de obicei. Pe podea zac două plicuri de mâncare de pisici, lângă coșul de gunoi dărâmat de el.
Intru în hol, las punga de cumpărături cu care venisem încărcată pe gresie când observ ceva ciudat…
Ghirlanda cu becuri LED din sufragerie astă seara e aprinsă. POFTIM?!

„Imposibil! O scot din priză în fiecare seară. Azi noapte când m-am dus la culcare era perfect benză. Oi fi eu uitucă, dar nici chiar așa! Azi dimineață nici vorbă să o fi aprins! Era absurd. Era lumină.
Cel puțin dubios! O fi vrut mama să-mi facă o surpriză și a venit să-mi aducă ceva de Moș Nicolae. Ce drăguț din partea ei!”

Aproape că nu vreau să stric surpriza și amân momentul în care verific ce mi-a adus Moșul. După ce mă fac comodă, mă uit la încălțămintea din dressing. Nimic. Poate o fi lăsat ceva pe birou. Nu, nici aici. Verific pe comoda din dormitor. Nup! E balconul deschis, dar e deja prea ciudat… OK! Deja începe să devină creepy chestia asta! Altcineva nu mai are cheie de la intrare.

Cineva a intrat prin efracție?! Pentru o clipă mi se zbârlește părul pe mână.

Dar nu lipsește nimic din casă! Măcar asta e bine!

O sun pe mama. Nu răspunde. Ok, this is not funny at all!

Continui investigația și mă uit în spatele mobilei să verific priza în care era băgată instalația cu becuri. Ștecărul ăsta intră greu în priză. Dacă e împins până la capăt, clar a fost cineva în casă. Verific și descopăr că era băgat superficial. Observ un smoc de păr de pisică, care atârnă de un fir de curent, și mă liniștesc…

Morala? Când stăpânul nu-i acasă, pisica-ți arată în felul ei că Moș Nicolae există. Trebuie doar să-ți deschizi inima. Și, eventual, ușa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *