Start „Rabla pentru Electrocasnice”!

România este una dintre țările cu cele mai scăzute rate de reciclare a deșeurilor din Europa, așa că nu e de mirare că Ministerul Mediului a demarat astăzi un program menit să încurajeze reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu.

Astfel, programul „Rabla pentru electrocasnice” oferă 60.000 de vouchere cu valoare cuprinsă între 200 lei și 400 lei, care pot fi folosite la achiziția unor electrocasnice noi, mai prietenoase cu mediul, din trei categorii de produse: mașini de spălat rufe, aparate frigorifice și aparate de aer condiționat.

În funcție de eficiența energetică și tipul electrocasnicelor, valoarea voucher-ului diferă și se acordă astfel:

🍃 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
🍃 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
🍃 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
🍃 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
🍃 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Programul se aplică pentru reciclarea în sistem 1la1, adică aparatul dat la schimb trebuie să facă parte din aceeași categorie de produse, iar voucherele se acordă în baza unei aplicații pe site-ul Administrației Fondului de Mediu, https://afm.ro/.

Solicitările pentru acordarea voucherului pot fi făcute începând de astăzi, 19 decembrie, până la epuizarea sumelor alocate de către Minister.

Validarea se face de către reprezentanții Administrației în termen de 24-48h de la depunere, iar voucherele pot fi folosite în termen de 15 zile, în magazinele partenere.

De menționat este faptul că cei care doresc să beneficieze de programul „Rabla pentru electrocasnice” nu trebuie să aibă datorii la stat.

Detalii în Ghidul programului: ➡️ http://bit.ly/Program-Rabla-Electrocasnice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *